Njut av ekologisk snaps i sommar, men låt bilen stå

I sommar och framförallt till midsommar är det helt ok att njuta av några snapsglas ekologisk snaps i sommarvärmen. Viktigt att tänka på bara att ni låter bilen, motorcykeln, båten, fyrhjulingen (eller vad ni nu har för fordon) stå för natten. Att ge sig ut på vägarna med alkohol i blodet är både farligt och idiotiskt. Det kan sluta med fängelse för rattfylleri eller ännu värre, för att ha dödat någon under påverkan. Att ha vetskap att man har dödat någon på samvetet, är avsevärt mycket värre än att inte sova i sin egen säng en natt.

Om ni är hos några vänner, be om att få sova på soffan/i gästrummet.
Om ni är ute på krogen och har någon kilometer hem, ta bussen eller ring en taxi. Om ni inte kan få tag på varken buss eller taxi, ring en nykter familjemedlem eller vän. Ifall ni har svårt att hitta ert hem från där ni släpps av, se till att skaffa solcellslampor. Då kan ni se vart ni ska gå för att hitta fram till ytterdörren. Alternativt försök hitta ett vandrarhem som fortfarande har öppet.

Tänk på detta också

Andra bilrelaterade saker man bör tänka på är att saker som ljuset på bilen fungerar. Om ni märker att ljusen inte levererar det ljus som behövs måste ni byta ut dem, eller använda extraljus.
Det finns säkert många försäljare av billjus, men en som vi rekommenderar är https://www.lyson.se, de har bra pris och kundservice har alltid varit trevliga när vi har hört av oss om frågor angående köp.