Om du är i krokarna, passa på att tvätta bilen i Nybro

De flesta av oss gör nog vad vi kan för att påverka miljön så lite det bara är möjligt. Kanske du kör en hybrid eller en elbil. Och det är ett bra steg på vägen, men en sak många inte tänker på är de medel som hamnar i avlopp eller kanske i marken när man tvättar sin bil. Ingen vill ju köra runt i en smutsig bil, men när man läser vad man sprider när man tvättar bilen är det ju nästan att man funderar på det.
Därför blev jag så väldigt glad senast jag tvätta bilen Nybro och såg att de hade riktigt miljövänliga alternativ.

Miljöbiltvätten har tagit sitt miljötänk ett steg längre

Jag pratade lite med Michael, deras kontaktperson och det han berättade fick mig att känna lite större hopp för vår miljö. Han berättade att det börjar med att de har placerat solpaneler på taket, så den el som används har de producerat själva. Tillsammans med solen. Alla produkter i processen är av den miljövänliga varianten och de uppdateras ständigt beroende på de senaste miljörekommendationerna. Värme och vatten regleras efter väder för att alltid förbruka så lite energi som det någonsin är möjligt.
Där finns flera gör det själv hallar, och tillgång till en dammsugare så du kan lämna med bilen skinande ren på både in och utsidan.

Som en ren bonus är kostnaden också riktigt lockande, något som gör det än mer intressant att förena nytta med miljötänk. Testa Miljöbiltvätten nästa gång du behöver tvätta bilen i Nybro, jag törs lova att det inte blir den sista gången.